Marit Solberg ny leder i Sjømatrådet

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

Fiskeri- og kystdepartementet har i dag oppnevnt nytt styre for Sjømatrådet for de neste to årene. - Jeg er glad for at en så erfaren og kompetent leder som Marit Solberg har takket ja til vervet som styreleder, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Sjømatrådet gjør en viktig jobb for norsk sjømatnæring gjennom arbeidet med å markedsføre norsk sjømat i inn- og utland. Næringa konkurrerer på et globalt marked, og leverer sjømat til forbrukere i nærmere 130 land.

- Jeg er glad for at en så erfaren og kompetent leder som Marit Solberg har takket ja til vervet som styreleder. Jeg ønsker det nye styret lykke til med arbeidet framover, og jeg er trygg på at de vil gjøre en god jobb, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Marit Solberg er en del av konsernledelsen i Marin Harvest, og kom fra stilingen som administrerende direktør i Marine Harvest Norge. Hun har lang erfaring innen akvakulturindustrien og var regiondirektør for Marine Harvest Norge i en årrekke og hadde før det lederstillinger i både Hydro Seafood og MOWI AS. Siden 2002 har Solberg ledet den omfattende snuoperasjonen av Marine Harvest virksomheter i Norge. Hun har betydelig erfaring innen områder som teknisk og produksjon, i tillegg til fusjoner og endringsledelse. Hun har også  styreverv i FHL

Det nye styret er bredt sammensatt og har solid kompetanse om hele sjømatsektoren. Styret består av åtte medlemmer, åtte varamedlemmer og i tillegg en observatør fra de ansatte.

Styremedlemmer

Marit Solberg, leder

Inger Marie Sperre, nestleder

Morten Hyldborg Jensen

Knut Hallvard Lerøy

Eva Kristoffersen

Anne Berit Aker Hansen

Trygve Myrvang

Asbjørn Warvik Rørtveit

Siste nytt