19/03 Kystbrisling sommeren 2003

Publisert: av Norges Sildesalgslag (Sist endret: )
Til fiskere og kjøpere av kystbrisling  

KYSTBRISLINGFISKE SOMMEREN 2003

Mandag 5. mai 2003 møttes King Oscar (tidligere Norway Foods) og Norges Sildesalgslag for å diskutere brislingsesongen 2003 herunder tidspunkt for åpning av årets sesong. 

King Oscar uttrykte på møtet at med utgangspunkt i lagersituasjonen for brisling til hermetikk er det ønskelig å få til en tidligere oppstart av brislingfisket til hermetikk enn det som har vært situasjonen i de senere årene.  I denne sammenheng opplyste representanter for King Oscar at de vil være tom for brislingråstoff når fabrikken i Davanger starter opp igjen etter ferien 21. juli 2003.  King Oscar er derfor interessert i en tidlig åpning av årets sesong med henblikk på å sikre seg brislingråstoff til produksjonsoppstarten etter ferien. 

For å legge til rette for en tidligere oppstart av brislingfisket er King Oscar og Norges Sildesalgslag enige om å avvikle et begrenset prøvefiske i uke 26 (23.06.03 – 29.06.03).  Prøvefisket vil i utgangspunktet bli gjort i områdene Sunnmøre & Romsdal og i Rogaland.  Eventuelle andre områder vil bli vurdert for prøvefiske dersom et slikt behov melder seg.  Vi kan i denne sammenheng opplyse om at King Oscar primært er interessert i to-lags brisling til oppstarten på Davanger.

Norges Sildesalgslag vil i samarbeid med fiskerne få engasjert fartøyer til prøvefisket.  Resultatene fra prøvene i forbindelse med prøvefisket vil være avgjørende for hvorvidt det vil være grunnlag en tidlig oppstart av årets fiske.

Med bakgrunn i ovennevnte vil vi altså forsøke å få til en tidlig oppstart av årets brislingsesong.  Imidlertid er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si om dette lar seg gjennomføre.  Vi nevner i denne sammenheng fiskens fettinnhold og fiskens størrelse som to faktorer som til sist vil bli avgjørende for hvorvidt det vil være grunnlag for å åpne fisket.

Til orientering har Norges Sildesalgslag og King Oscar avtalt prisdrøftinger mandag 16.06.03. 

Norges Sildesalglag vil komme tilbake med informasjon om minstepriser, åpning m.v.  når dette er nærmere avklart.

 

Med vennlig hilsen

NORGES SILDESALGSLAG

 

Knut Torgnes

Roald Oen