22/04 BRISLINGSESONGEN 2004.

Publisert: av Norges Sildesalgslag (Sist endret: )
Åpning

Fiske av brisling til hermetikkanvendelse åpnes mandag 26. juli kl 00.00 i Rogaland Fylke og i Sognefjorden. Da kvaliteten ikke holder for fiske til nevnte anvendelse i andre områder, holdes disse stengt inntil videre. Resultatene fra prøvefisket i uke 29 følger vedlagt. De som ønsker nærmere orientering om rapportene fra prøvefisket bli anmodet om å kontakte lagets salgslavdeling.  King Oscar vil være klar til å ta mot fangster i uke 32/33 alt etter hvordan fisket utvikler seg.

 

Omsetningsmuligheter.

 

Til orientering følger vedlagt avtale mellom King Oscar og Norges Sildesalgslag om priser m.m. på brisling og mussa for perioden 1/7 - 31/12-04.

 

For årets sesong er det fastsatt en minstepris på kr 4,80 pr kg for all kystbrisling over 10 cm. og videre at denne prisen også betales for inntil 20 % innblanding av brisling i størrelsen 9,5 - 10 cm.  Dersom totalkvantumet levert King Oscar overstiger 2.500 t for perioden vil prisen for hele kvantumet bli økt fra kr 4,80 pr kg til 4,85 pr kg.  Øvrige kriterier vedrørende brisling, innslag av småsild i brislingfangstene, utkast og fettinnhold i fisken gjelder som i 2003.

 

Videre kan vi opplyse om at King Oscar i 2004 er interessert i å kjøpe inntil 3.500 tonn kystbrisling.  Innenfor denne rammen ønsker King Oscar i utgangspunktet maksimalt å kjøpe inntil 1.600 tonn ett-lags brisling og inntil 2.400 tonn to-lags brisling

 

King Oscar vil gjennomføre opptak med frysebåt på tradisjonell måte og mottaket vil starte kort tid etter åpning. 

 

Brisling selges etter like kriterier og priser til alle kjøpere.

 

Det vil bli fastsatt egne kriterier og priser for kystbrisling til ansjosanvendelse.  Dette i tillegg til minstepris for samfengt brisling til rundfrysing vil vi komme tilbake til senere.

 

 

Åpning.

 

Det vises til NRK-meldinger og til eventuell kunngjøring i avisen Fiskaren vedrørende åpning, sperrede områder m.m.

 

Omsetningsbestemmelser.

 

Inntil det blir gitt melding om annet gjelder omsetningsbestemmelser iverksatt i august 1997.

 

 

Helligdagsfredning.

 

Det er forbudt å fiske brisling med not i Skagerrak fra og med lørdag klokken 2400 til og med søndag klokken 2400.  I øvrige områder vil det være adgang til å drive fiske og fangst på søn- og helligdager. 

 

 

Bruk av lys ved notfiske etter brisling.

 

Det vises til de lokale reguleringsforskrifter vedrørende bruk av lys ved notfiske etter brisling.

 

Låssetting

 

Norges Sildesalgslag vil sterkt oppfordre fiskerne til å vise stor forsiktighet ved håndtering av fisk i lås slik at en unngår neddreping av fisk og forurensning som følge av dette. I de siste årene har det vært flere negative oppslag og henvendelser om dette.

 

---------------------------------------------

 

For øvrig ønsker vi våre medlemmer lykke til med årets sesong.

 

 

 

Med vennlig hilsen

NORGES SILDESALGSLAG

 

 

Knut Torgnes

 

 

                                                                                                          Svanhild Kambestad