Rundskriv 50/05 - Informasjon om deltagelse i havbrislingfiske i EU-sonen i 2006

Publisert: av Norges Sildesalgslag (Sist endret: )
 







1. KvKoter i 2006
 



I 2006 har Norge til disposisjon 10.000 tonn havbrisling i EU-sonen mot 1.000 tonn i 2005. Det er fastsatt en maksimalkvote på 800 tonn pr fartøy ved fiske i EU-sonen. Fiskeridirektoratet kan endre maksimalkvoten.



Det er fartøy med ringnottillatelse og nordsjø-/industritråltillatelse som har adgang til å fiske havbrisling i EU-sonen.

 





2. Nærmere om vilkårene for å fiske havbrisling i EU-sonen



I 2006 blir deltagelse bestemt ut fra rekkefølgen fartøyene melder utseiling til fisket i EU-sonen. Det er når fartøyet tar utseiling at det gis melding. Det medfører at fartøy som gir melding og kan delta, ikke kan utsette å ta utseiling. Likedan må egnet redskap være tatt om bord når fartøyet melder utseiling. Satelittsporing vil nyttes for å kontrollere at fartøyene tar utseiling ved slik melding

 



Vilkåret for deltagelse er at aktuelle fartøy fra og med 1. januar kl 1200 gir melding pr telefon til Norges Sildesalgslag når det tar utseiling. Vi gjør oppmerksom på at melding om utseiling skal gjøres på telefonnummer 55 54 95 56. Klokkeslettet er fastsatt etter samråd med salgslaget.

 



Dersom det er flere fartøy som etter påmeldingstidspunktet ringer inn melding, er rekkefølgen av telefoner inn til Norges Sildesalgslag avgjørende i forhold til å fastsette utseilingsstopp.

 



Det settes opp liste i den rekkefølge fartøy gir melding når de tar utseiling. Er antallet fartøy stort, er listen avgjørende mht til utseilingsstoppen. I utgangspunktet vil tolv fartøyer gis adgang til EU-sonen i første omgang.



Eventuelle overskytende fartøy som melder at de tar utseiling, kan ikke gå. Sildelaget meddeler fartøyet at det ikke kom med. Listen legges til grunn såfremt det de aller første dager etter en eventuell utseilingsstopp er grunnlag for å ettersende fartøy.

 



Fartøyer som har tatt utseiling skal rapportere daglig klokken 1200 til Norges Sildesalgslag om fangst siden siste melding. Fartøy skal videre melde utseiling av EU-sonen til Norges Sildesalgslag.

 

 





Med vennlig hilsen

NORGES SILDESALGSLAG







Roald Oen

Engelke Nydegger