Sild på yttersiden av Lofoten – i oktober

Publisert: av Norges Sildesalgslag (Sist endret: )
Det har vist seg å være varierende størrelse på silda som er meldt inn fra yttersiden av Lofoten, - men et greit prisnivå på rundt 3,50 pr. kg er likevel brukbart for sild med størrelse på under 300 gram, sier salgslederen.

 

- Dette er slett ikke vanlig, - men selvsagt veldig gledelig.  Meldingene vi har fått går på at det er mye sild i disse områdene.  At silda var sein i år kan selvsagt være noe av årsaken til at det fiskes sild på yttersiden nå i oktober måned.  Vanligvis ville fisket her pågått i august, sier den erfarne salgslederen som gleder seg over meldinger om mye sild.

 

Tilfeldigheter har egentlig ført fiskerne ut av Vestfjorden nå.  På retur etter å ha vært på levering i nord kom fiskeren tilfeldig over silda som stod på utsiden av Vestfjorden.

At det går tregt med fisket inne i fjorden gjør det selvsagt fristende å gå utenfor for mange nå.  Men det antas at også denne småsilda er på tur inn i Vestfjorden og at den etter hvert vil blande seg med den store silda om i dag er her.  

- Vi må tro at den vil blande seg med den større silda etter hvert, - og dette vil jo gi utslag på blant annet prisen, sier Fagerland.

Men så langt så gleder vi oss over meldinger om mye sild, - det er jo uansett positivt mener han.

 

Se innmeldingskartet for mer detaljer om hvor fisken er tatt :

http://www.sildelaget.no/report.asp?ReportType=Map