Sildetreff på restaurant Wesselstuen i Bergen

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Nylig ble det arrangert et sildetreff på restaurant Wesselstuen i Bergen der det påtrengende spørsmålet ”Hvorfor spiser vi så lite sild i Norge?” ble stillt. Fokuset ble satt på sild som god, sunn og tradisjonsrik mat som også har stort potensiale for nye muligheter.
Mens Norges Sildesalgslag hadde en innledning om sildens historie og nye blomstringstid, tok Tor Kyvik fra Norrøna sild for seg de tradisjonelle formene for sild, mens Halvor Heuch, ”Riksdestillatøren” fra Arcus, tok for seg både tradisjon og nye vrier. Smaksprøver ble det også der det bl.a. ble demonstret hva også god drikke betyr til et godt festmåltid der sild inngår. Av ny-gamle smaker var blant annet raket sild!
Sild er vår glemte sølvskatt og fortjener en langt bedre status i Norge enn den har. Norge er sildeland nr. 1 og 2009 var et rekordår, der innpå 900.000 tonn sild ble eksportert som mat til Vest- og Øst-Europa, foruten Afrika. Mengden tilsvarer mer enn 4 milliarder sildemåltider, nok til å mette nesten 70 % av jordens befolkning!
Alle vet å sette pris på det, bare ikke vi selv.
Invitert var først og fremst folk fra restaurant- og logistikkbransjen som kan være med på å løfte statusen for sild ved at delikatessen får en bredere plass i bevisstheten hos dem som leverer og tilbereder sjømat. Og tilbakemeldingene var gode; sild har mange muligheter. Sett den på bordet!

Siste nytt