Egen fiskespisedag?

Publisert: av Norges Sildesalgslag
En egen dag der hele nasjonen spiser fisk? Der alle dagligvarebutikker, kafeer og barer og bensinstasjoner i Norge serverer fisk på en spesiell ukedag? Det er bare ett av ti ulike forslag som skal fremme sjømat i fast-food markedet. Et prosjekt i regi av sjømatnæringen selv har nå lansert 10 ulike forretningsideer som skal fremme sjømat som en naturlig del av fast-food markedet.
Prosjektets konklusjoner ble presentert på Sjømatdagene 2010. Nå er det opp til sjømatnæringen selv å ta tak i og videreutvikle idékonseptene.

Prosjektet har vært utført for Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) og forskningsfondet FHF, og det ble gjennomført av Nofima Mat i samarbeid med Moonwalk AS.

På listen over forslag og forretningsideer som kan videreutvikles er autowraps, "Den røde hummer" er en franchisemodell for en rask, familievennlig fiske- og skalldyrrestaurant, fingerfiskemat, suppe på pinne, fiskespisedagen, enhåndsfiskekaker og Fisk på hjul, som er et mobilt kjøkken som kan stilles langs veiene, på festivaler og ellers der folk ferdes.

Du kan lese mer om de ulike ideene og forslagene som ble presenter på nettsiden til NOFIMA her:

Siste nytt