Fiskets gang pr. 11. januar

Publisert: av Norges Sildesalgslag
God start på årets NVG-sildfiske, godt fiske også på nordsjøsilda for de fartøyene som har vært der og nesten 14 400 tonn makrell fra utenlandske båter. 2. januar var NVGsildfiske godt i gang og på årets beste døgn til nå, onsdag 6. januar, ble det meldt inn hele 21 855 tonn. Samlet for uke en ble 71 654 tonn. Og med de 6 200 tonnene som ble tatt i uke 53 er det totalt fisket nesten 77 900 tonn til nå i år.
De første fangstene ble tatt på Andfjorden før silden fortsatte sydover langs yttersiden av Vesterålen og nærmer seg nå Lofotodden. Det gode fisket resulterte i at tilbudet til konsumindustrien i nord ble større en det de kunne klare å produsere, og selv om at en del større fangster ble solgt til kjøpere på vestlandet, ble ca. 1300 tonn levert til mel-olje. Med de store mengder av fisk på auksjonene gikk prisene i bunnen for konsumfisk. Til gjengjeld kunne mel og oljeindustrien betale svært godt for råstoffet og fangster ble solgt på auksjon for kr. 2,15 pr.kg. Året startet med gode værforhold, men uken ble avsluttet med SV kuling og dårlige fangstforhold.

Av nordsjøsild ble det innmeldt 4 fangster på til sammen vel 2000 tonn. 3 av disse fangstene gikk til Danmark og en til Tyskland. Prisnivået ligger fra kr. 2,92 til kr. 3,20 pr.kg.

Det utenlandske makrellfiske foregår langt syd og vest, i området mellom 55 og 56 grader Nord og vest av 9 grader vest. Samlet ble det gjennom NSS solgt 14 380 tonn makrell denne uken. Det meste av dette landet i Norge.

Siste nytt