Havbrislingfiske i romjulen og kystflåten i sving på NVG silda

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Havdrøn med to turer på brislingen avsluttet 2009. Sildefiske på Andfjorden fra kystflåten er bildet i starten av 2010. Havdrøn som hadde en last med brisling fra sørlige del av Nordsjøen før jul. Kasta loss  igjen 2. juledag og kom fram i godt brukbare brislingforekomster. Før året var omme så rakk Havdrøn, etter kort tid på feltet, å få to laster på 1.100 t hver. Noe som er en hyggelig ekstrabonus for båt og mannskap på tampen av året. Disse lastene ble levert til mel/olje i Egersund og på Karmøy.

I nord seilte de første kystbåtene ut 1. nyttårsdag og vi fikk første innmelding like etter midnatt på lørdag. I helgen har kystflåten hovedsakelig  vært i aktivitet i Andfjorden, og totalt i helgen er det fisket vel 6.000 tonn.

Silda har vert av blandet størrelse med snittvekter fra 215 g til 309 g. Prisen i helgen har ligget i området kr 2,01 -2,73.

I den første hele uken av 2010 så forventer vi meget stor deltagelse i fisket etter NVG sild. Ellers har et par båter satt kursen for nordsjøsilda.

 

Siste nytt