Bedre samarbeid om kontroll mellom Norge og EU

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Representanter fra Norge og EU er i disse dager i Bergen for å gjøre seg kjente med hverandres kontrollsystemer og -rutiner. Seminaret er kommet i stand etter norsk initiativ. Utveksler erfaringer
Siden seminaret ble offisielt åpnet av fiskeridirektøren tirsdag morgen, har deltakerne diskutert temaer som «Planning and Operational (Preparatory) Phase», «Real Time Closure», «Slipping, High-Grading and Discard» og «Operational Planning in Headquarter». Onsdag fikk delegasjonen en presentasjon av det norske elektroniske rapporteringssystemet (ERS) og en omvisning på FMC, som er Fiskerdirektoratets døgnåpne vaktsentral, melder Fiskeridirektoratet.

EU-delegasjonen teller i underkant av tretti representanter fra land som Tyskland, Frankrike, Spania, England, Polen, Nederland, Skottland, Irland, Sverige og Danmark, i tillegg til et tjuetalls nordmenn fra blant annet Kystvakt sør, Kystvakt nord og Fiskeridirektoratet. Fire representanter fra Færøyene er også invitert til å delta.

Seminarets siste dag vil i hovedsak bli viet et såkalt «Case Study», hvor man på parallelle monitorer vil simulere konkrete kontrollscenarier og utveksle tilnærminger og erfaringer, heter det fra Fiskeridirektoratet.

Siste nytt