Flytende atomkraftverk til den sibirske kysten

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Den første av fire flytende atomkraftverk skal slepes langs norskekysten til Sibir i 2012. Endestasjonen er den østlige republikken Yakutia. Det første av de fire atomkreftverkene var sjøsatt i St, Petersburg 30 Juni i år. Det skal nå ferdigstilles og testes der før det slepes nordover om to år, melder Barentsobserver.com.

Konstruksjonene av Russlands første flytende atomkraftverk startet ved Sevmash verftet i Severodvinsk i 2007, men ble flyttet til Baltiiskii verftet i St. Peterseburg i August 2008. Det var likevel meldt fra barenstsobserver.com før jul i fjor at flyttingen ikke fikk den ønskede fremgangen i prosjektet.

Etter ferdigstillingen i St. Petersburg vil kraftverket bli slept ut av Østersjøen, langs norskekysten og hele veien til destinasjonshavnen i Yakutia.

For vedlikehold og utskiftning av atomavfall, vanligvis etter 4-5 år, så vil hele kraftverket bli slept tilbake til Murmansk eller Arkangelsk, der avfallet kan bli videresendt til forskjellige avfallsstasjoner i Russland, heter det hos barentsobserver.com

Siste nytt