Mer fisk oppå skiene

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Norges nye sjømatambassadør, Marit Bjørgen, spiser fisk 3 ganger i uken og tok 3 gull i Vancouver-OL. Tilfeldig? Neppe, men noe trening må nok også beregnes. Marit Bjørgen er allerede i gang med oppkjøringen til VM på hjemmebane og suksessoppskriftene fra Vancouver skal gjentas. Før OL la Bjørgen om til tre ukentlige fiskemåltider og nå inngår Bjørgen samarbeid med Eksportutvalget for fisk for å styrke satsingen på sjømat i kostholdet, sa EFF på en pressekonferanse i Oslo idag.

 "Etter lang tids motgang måtte jeg ta grep før OL i Canada. I samråd med min lege la jeg om kostholdet og spiste sjømat tre ganger i uken. Under lekene i Vancouver var jeg tydelig på at omlegging av treningen og endringer av kostholdet var det som ga meg tre OL-gull", sa Marit Bjørgen på pressekonferansen

Uttalelsene Bjørgen ga til norsk presse i Canada ble fanget opp av Eksportutvalget for fisk (EFF) som har ansvaret for markedsføringen av norsk sjømat. Det ledet frem til Bjørgens første personlige sponsoravtale som ble signert i rette omgivelser på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.

 Da Marit Bjørgen vant sine medaljer i Vancouver hadde vår mestvinnende kvinnelige idrettsutøver ingen personlige avtaler. Nå er den første avtalen på plass og i avtalen inngår det at Bjørgen skal være ambassadør for Norsk sjømat de neste to årene, melder EFF

"Avtalen er historisk for oss. Våre sponsorater har tidligere vært knyttet til kjente kokker og dette er første gang vi jobber tett med idrettsutøvere", sa markedsdirektør Merete N. Kristiansen i Eksportutvalget for fisk på pressekonferansen.

"Bjørgen har fått resultater ved å gjøre det myndighetene anbefaler oss alle å gjøre, nemlig å øke inntaket av sjømat til tre ganger i uken. Vi tror Bjørgens ambassadørkraft og sunne verdier skal kunne vise andre at det er lett å lykkes med sjømat", sa Kristiansen som la til at EFF har store forventninger til avtalen.

Les hele saken hos EFF her:

Siste nytt