Ny fiskeriutsending i Russland

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Jan Eirik Johnsen (38) fra Tromsø er ansatt som ny fiskeriutsending i Russland, melder EFF. Russland er nå på andreplass i totalimport av norsk sjømat etter Frankrike og et særdeles viktig market også for pelagisk fisk. Russland er fremdeles den ubestridte leder i import av norsk sild og holder også en tredjeplass når det gjelder import av makrell. Russland importerte norsk sjømat for kr 4,55 mrd i 2009.

Jan Eirik  Johnsen kommer fra stillingen som rådgiver for Tromsøs ordfører og tiltrer i stillingen for Eksportutvalget for fisk i Moskva til høsten, sier EFF

 Vi har fått på plass en utsending med bred næringslivserfaring og stor kjennskap til Russland og det russiske markedet. I vårt nest største sjømatmarked vil Jan Eirik Johnsens bakgrunn og kvalifikasjoner være svært verdifulle for norsk sjømatnæring, sier Egil Ove Sundheim som er direktør for markedsadgang i Eksportutvalget for fisk (EFF).

Johnsen har studert russisk, økonomi, Øst-Europa- og Russlandsstudier. Johnsen har bred yrkeserfaring både fra Norge og Russland. Han har vært lærer i Russland, rådgiver og nestleder i Barentssekretariatet, rådgiver i Troms fylkeskommune og konsulent i næringslivet.

Stillingen i Moskva bekles i dag av Julia Seljeseth. Hun returnerer til EFFs hovedkontor i Tromsø etter avsluttet treårsperiode når Johnsen er på plass i Moskva, heter det hos EFF

Siste nytt