Smaken av Norge bør være mer smak fra havet

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Som fiskeri- og kystminister har jeg et spesielt ønske om at det skal serveres mer sjømat på spisestedene langs veien og langs kysten, og at vi skal få flere sjømatprodukter med lokal identitet, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Ministeren var sammen med landbruks- og matminister Lars Peder Brekk  med på å avrunde dagens lansering av to viktige konkurranser, Ganefart og Det Norske Måltid, melder Fiskeridepartementet.

Hva blir Årets produkt i 2010? Og hvor ligger det beste spisestedet langs veien?Begge spørsmålene skal få sine svar når landet i løpet av sommeren finkjemmes for det beste som er å oppdrive av matprodukter og for spisesteder som vet å presentere de lokale produktene og tradisjonene for sine gjester.

Det norske måltid kårer Årets produkt, Årets råvare sjø og Årets råvare land hvert år. I innledende runder kåres vinnere i alle tre kategorier i hvert fylke. 54 fylkesvinnere kjemper om tre nasjonale titler. Samarbeidet omfatter DnB NOR (hovedsponsor), Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Innovasjon Norge, Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet, Norges Kokkemesteres Landsforening, Norges Fiskarlag, Norges Bondelag, Norges Bygdekvinnelag, NHO Reiseliv og Stiftelsen Norsk Matkultur. 

Ganefart kårer det beste spisestedet langs vei og vann annethvert år. I innledende runder kåres vinnere i åtte regioner. Målet med konkurransen er å sette fokus på, og ikke minst få flere spisesteder som benytter norske råvarer med utgangspunkt i lokale mattradisjoner. Ganefart er et samarbeid mellom Norges Bygdekvinnelag, Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet.

For Sildelagets egen regning tillater vi oss å legge til at vi tror ministerens ønsker om sjømatservering også kan oppfylles svært godt gjennom arbeidet til "Smak av Kysten" i regi av Norsk Sjømatsenter. - For oss langs kysten høres "Ganefart" ut som en innlandssyssel! 

 

Siste nytt