Siden det etter kalenderen går mot vår, kan det kanskje passe med Sild i grønt!

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Fra den store sildeboken sakser vi en oppskrift Sild i grønt
3-4 fileter
1 løk
Dill
Gressløk
Lake:
1 dl 7 % eddik
3 dl vann
1 ½ dl sukker
8-10 pepperkorn
Vann ut filetene etter behov, tørk dem og skjær dem i ca. 2 cm brede biter. Bland laken og gi den et oppkok. Når den er avkjølt igjen, legges silden oppi sammen med dill, gressløk og løkringer. La det hele stå å trekke i 1-2 døgn.
Server gjerne med et dryss av litt ekstra hakket dill og/eller gressløk på mørkt brød som en apetittvekker i vårsolen – eller mens du venter på den. Noe varmende å drikke tiner kanskje ikke snøen, men smaker godt ved siden av og hjelper mot den indre frost...

Siste nytt