Ber om å stoppe delelinjeavtalen

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Fiskeindustrien i Murmansk frykter at de vil miste attraktive fiskerettigheter som følge av delelinjeavatalen mellom Norge og Russland. 100 000 blir berørt, sier de i brev til den russiske nasjonalforsamlingen. De ber nå den russiske nasjonalforsamlingen om å stoppe delelinjeavtalen og innlede nye forhandlinger med Norge om retten til å fiske i det vestlige Barentshavet - og ikke minst i området rundt Spitsberge, melder NRK Nordnytt.

I et brev sendt til samtlige medlemmer av den russiske nasjonalforsamlingen tar fiskerne til ordet for å beholde den gamle russiske grensa, og mener mange vil bli negativt berørt av den nye delelinja.

– Området gir arbeidsplasser for opp til 30.000 fiskere, fiskeleverandører, og skipsbyggere, som teller 100.000 stykker hvis familien deres regnes med, skriver gruppa.

Direktør ved Fridtjof Nansens institutt og Russland-ekspert, Arild Moe,  tror ikke fiskerne og fiskeindustrien i Murmansk vil klare å stoppe parlamentets godkjenning av avtalen.

– Det er vanskelig å si at de murmanske fiskerne treffer spikeren på hodet med sin appell. Og det er veldig sterke ønsker fra presidenten og regjeringen om å få igjennom dette. Og det vil nok veie tungt, sier han ifølge NRK

Siste nytt