1000 fiskefartøy fikk hjelp av Rednings-selskapet

Publisert: av Norges Sildesalgslag
I 2011 assisterte redningsskøytene rundt tusen fiskefartøy. Det er nesten 15 % av alle fiskefartøy i landet. De fleste oppdragene gjelder redning av menneskeliv, båter med motorproblemer, som har grunnstøtt eller fått tau eller fiskegarn i propellen. Rundt 3000 fritidsbåter, 1000 fiskefartøy og 12 300 mennesker fikk hjelp av redningsskøytene i fjor.
Redningsskøytene har hatt over hundre flere oppdrag i fjor i forhold til 2010. 67 fartøy er berget fra å gå ned, og 12 mennesker er reddet fra å drukne/omkomme.
Hvert år assisterer redningsskøytene rundt tusen fiskefartøy. Det er nesten 15 prosent av alle fiskefartøy i landet. Det betyr mye, også økonomisk, for en fisker å få rask hjelp til å fjerne fiskebruk fra propellen, slep til land eller hjelp med motorstopp. 

- Fjorårets mange oppdrag viser igjen at redningsskøytene er viktig for vårt kystmiljø. Vi er som regel de første på stedet når store skip går på grunn eller får motorstopp, og våre redningsskøyter har stor slepekraft til å hjelpe dem, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Øyvind Stene.
- RS «Harald V» dro en lastebåt av et skjær rett utenfor et naturreservat på Trøndelagskysten 17. juli. Det er vanskelig å si hva som hadde skjedd om vi ikke hadde vært der, men at vi avverger flere miljøulykker i løpet av et år er udiskutabelt, sier Stene. Et annet eksempel er da hurtigruteskipet «Nordlys» brant utenfor Ålesund. RS «Emmy Dyvi» satte sleper på under ti minutter og fikk skipet trygt til kai.

Les om flere av oppdragene i 2011 på Redningsselskapets egne nettsider her:


Kilde Redningsselskapet

Siste nytt