Hvor går vi og hva må vi gjøre?

Publisert: av Norges Sildesalgslag
- Hva må sjømatnasjonen Norge gjøre nå for å være på topp om 5, 10 og 30 år? Det ønsker jeg innspill på fra miljøene i og rundt Ålesund, sier Berg-Hansen som inviterer til samrådsmøte i oppstarten av arbeidet med ny stortingsmelding. Tema for samrådet vil derfor være markedsutfordringer i sjømatnæringene, og hvilke trusler, muligheter og politikkendringer dette krever i forhold til ulike deler av sjønæringa. Det vil bli debattinnlegg blant andre fra Knut Haagensen, markedssjef hos Jangaard Export AS.

Regjeringa har startet arbeidet med å skrive en ny, bred og helhetlig stortingsmelding om Norge som verdens fremste sjømatnasjon. Hovedmålet med meldinga skal være å utvikle en framtidsrettet politikk som kan bidra til å videreutvikle sjømatnæringas rolle som verdiskaper langs kysten.

- Hva må sjømatnasjonen Norge gjøre nå for å være på topp om 5, 10 og 30 år? Det ønsker jeg innspill på fra miljøene i og rundt Ålesund, sier Berg-Hansen som inviterer til samrådet om den nye stortingsmeldinga.

Praktisk informasjon

Møtet finner sted 31. januar kl. 11.15 -14.00 i Atlanterhavsparken Ålesund Akvarium.

Det vil bli servert sjømattapas i forkant av samrådet, hvor også fiskeri- og kystministeren vil være tilgjengelig.

Deltakere kan melde seg på hos Møreforsking v/Marianne Staurset på epost [email protected] eller tlf. 701 11 613.

Siste nytt