Ny "Inger Hildur" snart på plass

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Bernt Gjendemsjø i rederiet Inger Hildur AS bekrefter overfor rbnett.no at rederiet kjøper gamle "Leinebjørn" som erstatter for gamle "Inger Hildur" . - Båten skal fornyes litt, blant annet må den jo ha rett farge, sier Gjendemsjø. - Den nye båten er større og bedre enn den gamle, 10 meter lengre og 2 meter breiere, med større kraft og fart, bekrefter Gjendemsjø til Romsdals Budstikke på nett. Forrige "Inger Hildur" var 55 meter lang.

Ringnotkonsesjonen blir overført til den nye båten. Gjendemsjø driver fiske etter sild, lodde og makrell i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

Avisen skriver at det gjenstår å få på plass noen brikker før avtalen er i boks, men i mars regner Gjendemsjø med at "Leinebjørn" har gjennomgått nødvendig forvandling og kan presenteres som den nye "Inger Hildur". Riktignok gjenstår det å få på plass noen brikker før avtalen er i boks, men i mars regner Gjendemsjø med at "Leinebjørn" har gjennomgått nødvendig forvandling og kan presenteres som den nye "Inger Hildur".

Les hele saken hos Romsdals Budstikke på nett her:Siste nytt