Oljefunn i Baretshavet

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Statoil har funnet olje omlag 100 kilometer nord for Snøhvitfeltet i Barentshavet. Foreløpig beregninger anslår at funnet inneholder mellom 30 og 50 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter. Statoil ASA har sammen med partnerne Eni Norge AS og Petoro AS gjort et betydelig oljefunn i Havis-prospektet i samme utvinningstillatelse som Skrugard  i Barentshavet. Dette er det andre betydelige funnet i nord på ni måneder.
Brønnen 7220/7-1 som er boret med leteriggen Aker Barents, har påvist en gasskolonne på 48 meter og en oljekolonne på 128 meter.

Statoil anslår volumene i Havis til å ligge på mellom 200 og 300 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter (o.e.). Foreløpige oppdaterte volumanslag totalt for Skrugard- og Havis-funnene i PL532 ligger i størrelsesorden 400-600 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

- Havis er vårt andre betydelige oljefunn i Barentshavet på ni måneder. Med omtrent samme volumer og reservoaregenskaper utgjør funnet Skrugards tvilling. Skrugard og Havis åpner en ny petroleumsprovins i nord, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil i en pressemelding.

Havis ligger cirka 7 kilometer sørvest for Skrugard-funnet som ble gjort i april i fjor. Havis ligger innenfor samme utvinningstillatelse, men er en selvstendig struktur. Det er ikke kommunikasjon mellom de to funnene.
Siste nytt