Sild en favoritt hos Stoltenberg

Publisert: av Norges Sildesalgslag
- Jeg er veldig glad i sild. Hele familien har alltid hatt et spesielt forhold til sild. Vi lager egne retter til jul, det sier statsminister Jens Stoltenberg på sitt statsbesøk i Tyrkia. - Vi kjøper inn råstoff på boks og lager mange retter med sursild, mest til jul, forteller statsministeren til FiskeribladetFiskaren under en sjømatlunsj i Istanbul Tyrkia denne uken.

Statsminister Jens Stoltenberg tilberedte og serverte smaksprøver av norsk laks og sild i Tyrkia.
Sammen med kokkelandslagets kaptein Jostein Medhus bød statsministeren på norsk sjømat til et stort tyrkisk pressekorps under et sjømatarrangement i Istanbul.  Blant rettene på menyen var sushi laget av sild.

Salget av norsk sjømat til Tyrkia har økt de siste årene. I 2010 var økningen på 27% sammenliknet med året før. Med laks, makrell og sei som viktigste produkter, var eksporten på over 500 millioner kroner.

- Med sine rundt 75 millioner forbrukere, generelt økende kjøpekraft i befolkningen og en matkultur som verdsetter fisk har Tyrkia et stort potensial for norsk sjømatnæring. Dette arrangementet er et ledd i å få ytterligere oppmerksomhet om Norge, norsk næringsliv og -sjømat. I tillegg har vi fått vist fram norsk kokkekunst på høyt nivå, sa statsministeren som kunne konstatere stor tyrkisk interesse for arrangementet.

Jens Stoltenberg kunne også avsløre at sild er en av hans favoritter, og at egenkomponerte retter til jul er en tradisjon.


Sjømatarrangementet i Istanbul, er et ledd i UD, Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd sin felles strategi for å fremme norske sjømatnæring i Tyrkia.
Siste nytt