Utlendinger søker jobber innen fiskeri

Publisert: av Norges Sildesalgslag
Aldri før har rederne opplevd at så mange – fra så mange ulike land – ønsker seg jobb om bord i norske fiskebåter Men de aller fleste får nei, skriver nettstedet kystogfjord.no

 Vi får minst 20 henvendelser i uken fra utlandet; fra personer som ønsker jobb hos oss, forteller Atle Vartdal i Vartdal Seafood, eieren av fabrikktråleren «Ramoen» til nyhetene24.no.

En og annen islending eller en færøying har det nesten alltid vært om bord i norske båter. Men de siste årene har det kommet stadig flere jobbsøknader fra Sverige, Øst- Europa og nå i år også fra søreuropeiske land som Hellas og Spania, heter det på nettstedet.- Årsaken er ikke bare at det er god inntjening i norsk fiskeri, men at arbeidsmarkedet er blitt tøffere mange steder i Europa, sier administrerende direktør Audun Maråk i Fiskebåtredernes Forbund.

Men én ting er å sende en søknad, noe helt annet er det å skaffe seg en jobb. Tross økende interesse fra utlandet, er det fortsatt bare 5–10 prosent av mannskapene om bord på norske fiskefartøyer som er utlendinger, ifølge kystogfjord.no.

les hele saken her:

Siste nytt