Økning i nettbruken hos Sildelaget

Publisert: av Roar Bjånesøy

I 2011 satte vi ny rekord med godt over 10 millioner sidevisninger. I 2012 bikket vi 11 millioner, en flott økning på nesten 10 %. Ny webside ble det også i et hektisk 2012.

Sildelaget oppdaterte til nye websider i september og våre trofaste lesere fant fort frem i nye menyer siden vi ikke fikk noe nedgang i webtrafikken i det hele tatt etter omleggingen.   I tillegg til å holde seg kontinuerlig oppdatert på innmeldinger, auksjoner  kvoter, rundskriv og reguleringer, ser vi at leserne våre klikker seg inn på flere nyhetssaker, bildeserier og andre valg de finner på www.sildelaget.no

-Sildelaget har hatt som strategi de siste årene både å øke og forbedre informasjonsarbeidet sitt ut mot fiskere og andre i næringen og med økningen i trafikken vi har nå så ser det unektelig ut som vi har lykkes godt, sier Marked- og Informasjonsdirektør Jarle A. Hansen.


Også på Facebook

I desember lanserte Sildelaget også egen Facebook-side. Det er mye viktig, interessant og spennende som skjer innen fiskerinæringen og for Sildelaget er det viktig å være på plass i forskjellige kanaler for å spre fakta og kunnskap videre ut til flere. Fiskeriyrket er både arbeid og livsstil for mange folk langs kysten. Og hvert år er det knyttet stor spenning til ting som fangster, priser, vær og vind. Det er ikke noen år som er like i denne næringen. Bare verdien og viktigheten av all den fantastiske sjømaten norske fiskere tar opp og som sendes ut til store deler av verden kan det, og bør det,  skrives mye om.

Sildelagets applikasjoner for både Iphone og Android-mobiler har blitt veldig populære. Flere og flere oppdaterer seg altså på innmeldingene og dag-til-dag fiskeri også via mobilen. I slutten på 2012 ser vi at noen dager kommer 25% av trafikken vår fra mobiler og lesebrett. Det er ingen tvil om at vi har en brukerskare som er fullt oppdatert på ny teknologi og ikke minst en høyst moderne og effektiv IT-avdeling som sørger for at alle data er tilgjengelig til alle døgnets tider.


Mange land

Norsk fiske og fangst er Sildelagets hovedfokus, men vi har lesere fra 130 land, og de fleste landene som vi deler fiskeriressurser med  i Nordsjøen, Atlanteren, Norskehavet og Barentshavet er jevne brukere av våre tjenester og informasjon.


Bilder er populære

Med lansering av den nye siden åpnet vi også opp for å vise bildeserier. Så langt har vi hatt 7-8 serier, både fra fiskere på havet, våre egne kontrollører som besøker anlegg og fra nye båter. Dette har vært en stor suksess i visninger, enkelte bilder har hatt over 5 000 visninger. Dette vil vi selvfølgelig gjøre mer av og oppfordre ALLE SOM HAR GODE BILDER  til å sende de inn til oss. Vi publiserer gjerne flotte fiskeribilder til glede for både andre lesere på www.sildelaget og på facebook-siden vår. Det er viktig at flere får se hva som skjer ute på havet i all salgs vær og vind. E-mailen er [email protected] eller ta kontakt med oss for å sende bilder på annen måte.

Sildelaget vil gjerne takke alle som har lest og brukt siden vår. Det kommer flere nye ting i 2013, men vi skal alltid ha hovedfokus på de tingene som våre lesere bruker mest. Kom gjerne med ros og ris, eller kanskje forslag til andre ting vi kan gjøre.

Vårt hovedmål er som alltid "FORNØYDE FISKERE" og vi ser fram til å høre fra deg.Siste nytt