Folk må ha mat

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

Folk må ha mat, og det er helt tydelig at forbrukerne vil ha norsk fisk, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under presentasjonen av tallene for sjømateksporten i 2012 torsdag formiddag.

- Markedssituasjonen er utfordrende, målet vårt må være å øke eksporten. Totalt sett var 2012 likevel et godt år for norsk sjømatnæring. Til tross for at finanskrisen har rammer hardt i viktige eksportmarkeder som Portugal og Italia viser tallene at norsk sjømat er noe av det siste som kuttes. Folk må ha mat, og det er helt tydelig at forbrukerne vil ha norsk fisk, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

En gledelig overraskelse er at flere nordmenn velger fisk til middag. Veksten i det norske sjømatmarkedet har vært på nesten 5 prosent i verdi, og 3 prosent i volum.

-Folk er opptatt av å spise sunt og servere sunn mat til barna sine. Det kan være en av grunnene til at vi ser en vekst i Norge.  Med retter som sushi har nok også flere fått øynene opp for sjømat, sier fiskeri og kystministeren. 

Siste nytt