Ingen lodde fra Barentshavet ennå

Publisert: av Roar Bjånesøy

Dårlig vær har vært årsaken til at få båter har lett etter lodde i nord. Med bedre vær i sikte og en del båter som losser Islandslodda i nord forventes det at flere fartøy vil delta i letingen fremover. 

-Hardhaus har vært på noen av de tradisjonelle feltene for lodde, men det dårlige været har forhindret mer leting , sier salgsleder Kenneth Garvik ved Sildelaget.

-Utenom de som nå losser Islandslodde ved anlegg i nord, er det også et par andre fartøy på vei nordover, sier Garvik som tror leteaktivitete vil ta seg godt opp de nærmeste døgnene.

På Island har det vært godt fiskeri og godt vær og båtene har tatt sine tilmålte kvoter på kort tid.  13 båter har fått fangster, totalt 6 650 tonn er meldt in siden Vestviking tok den første fangsten lørdag.

-Stor størrelse på lodda har gjort at alt så langt er gått til konsum, sier Garvik. Snittstørrelsen på lodda fra Island har ligget på 35-39 stk per kilo. 


For NVG-silda har det dårlige været i Barentshavet strekt seg helt ned på Nordlandskysten der det har vært relativt få fangster og få båter i aktivitet de siste par døgnene.

Utenlandske fartøyer kommer jevnlig med makrell vestfra, litt over 4 000 tonn har vært levert på kontrakter de siste dagene. 


I Nordsjøen har det vært sterkt avtakende aktivitet med bare et par nordsjøsild fangster, men en båt har nå tatt turen ut for å lete etter Havbrisling, avslutter Garvik.

 

 

Siste nytt