Norsk sjømat i Tyskland

Publisert: av Roar Bjånesøy

Tyskerne spiser masse norsk makrell og sild til vanlig, men i løpet av de neste 10 dagene er det 400 000 besøkende på Berlin-messen Grüne Woche som virkelig kan få godsaker av norsk sjømat servert.

                  

        

Fiskeri- og kystdepartementets politisk rådgiver Tord Dale promoterer norsk sjømat og kystopplevelser sammen med produsenter og tilbydere innen mat og reiseliv på forbrukermessen Grüne Woche i Berlin, en av verdens største messer for mat og reiseliv.

- Tyskland er et viktig marked for norsk sjømat, og tyske turister er viktig for Norge. Norsk sjømat er internasjonalt kjent som et bærekraftig kvalitetsprodukt. Her i Berlin skal vi vise frem den norske kysten som et spennende reisemål hvor man kan nyte norsk sjømat direkte fra lokale båter og havner. Den norske kysten er en rik kilde til fantastiske frilufts- og matopplevelser, melder Tord Dale fra Berlin.

Grüne Woche er regnet som en av verdens største messer for mat og landbruk, med cirka 1500 utstillere fra 60 land og drøyt 400 000 besøkende i løpet av de ti dagene messen varer. Tord Dale besøker messen sammen med landbruks- og matminister Trygve Slagsvoll Vedum, og en delegasjon fra norsk næringsliv.

Norge er representert med regionene Fjord-Norge, Midt-Norge og Nord-Norge som skal sette sitt preg på den norske standen på Grüne Woche. En rekke kokker vil være i sving i restauranten og på de ulike standene for å presentere lokale matprodukter og retter for et tysk publikum.

       

                                   

Siste nytt