Geir Ove Ystmark ny sjef i FHL

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

Geir Ove Ystmark (42) er ansatt som ny administrerende direktør i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL). - En viktig oppgave for meg blir å synliggjøre hvor viktig sjømatnæringen er, og gjennom organisasjonens arbeid bidra til bedre rammevilkår for våre medlemmer langs kysten, sier Ystmark.

- Jeg er svært glad for at Geir Ove Ystmark har takket ja til lederjobben i FHL. Han kjenner fiskeri- og havbruksnæringen svært godt og har også bred erfaring fra politisk arbeid. Hans kompetanse og bakgrunn kommer godt med når han nå inntar en av sjømanæringens viktigste posisjoner, sier styreleder Gunnar Domstein i FHL i en pressemelding.

Ystmark har hovedfag i samfunnsplanlegging fra Universitetet i Tromsø. Han har tidligere arbeidet som fiskerirettleder, næringssjef, ordfører og regionsjef for daværende Norske Fiskeoppdretteres Forening. Siden 2006 har han vært direktør i FHL med særlig ansvar for organisasjonens arbeid knyttet til fangstbasert sektor.

- Jeg vet godt hva jeg går til, og jeg ser fram til å lede FHLs videre arbeid for en viktig og framtidsrettet næring. Fiskeri og havbruk står for stor verdiskaping og bærende virksomhet i mange lokalsamfunn. Det er ekstra meningsfullt å arbeide for denne næringen når man tenker på at Norge også er en stor internasjonal leverandør av mat og dermed av vesentlig betydning for europeisk matvaresikkerhet, sier Ystmark.

- En viktig oppgave for meg blir å synliggjøre hvor viktig sjømatnæringen er, og gjennom organisasjonens arbeid bidra til bedre rammevilkår for våre medlemmer langs kysten, sier Ystmark.

Geir Ove Ystmark tiltrer stillingen 1. januar 2014.

Siste nytt