Makrell på menyen under statsbesøk i Tyrkia

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

Under statsbesøket i Tyrkia denne uken, har norsk fisk virkelig satt sitt preg på Istanbuls mest luksuriøse hotell.
"Norwegian Sea Food Week"  med både laks, tørrfisk, klippfisk, kveite, torsk, sei og makrell på menyen til gjestene.

Hotellet Ciragan Palace er blant de mest anerkjente i Tyrkia og har sin faste meny.  Men når det kommer konger, dronninger og statsledere fra Norge må selvsagt menyen gjøres om, for å rydde plass til den norske fisken.

Og det er ikke bare laksen som har fått plass den den luksuriøse menyen.  Både tørrfisk, klippfisk, kveite, torsk, sei  og makrell står på menyen "Norwegian Sea Food Week".

Den norske landslagskapteinen Jostein Medhus er i Istanbul for å kurse Ciragan Palace kjøkkenansatte i å tilberede de norske delitatessene.

Norsk fisk er satt på menyen etter initiativ fra Norges Sjømatråd.
- Det var ikke fritt for at det ble hevet noen øyenbryn, da jeg foreslo at de skulle endre menyen slik at det ble flere innslag av norsk sjømat, sier markedsrådgiver for det sentrale Øst-Europa, Maria Kivijärvi Heggen, i Norges Sjømatråd til fbfi.no.

På menyen står det også pelagisk fisk. En av forrettene er nemlig makrellsalat med syltede grønnsaker, geitost og flatbrød.


 

 

Siste nytt