Fiskeri under Arendalsuken
Tirsdag 16 august blir det flere innlegg og debatter om fiskerinæringen under Arendalsuken. Det vil bli live strømming av arrangementet
Under statsbesøket i Tyrkia denne
uken, har norsk fisk virkelig satt sitt preg på Istanbuls mest
luksuriøse hotell.
"Norwegian Sea Food Week" med både laks, tørrfisk, klippfisk, kveite, torsk,
sei og makrell på menyen til gjestene.
Hotellet Ciragan Palace er blant de mest anerkjente i Tyrkia og har sin faste meny. Men når det kommer konger, dronninger og statsledere fra Norge må selvsagt menyen gjøres om, for å rydde plass til den norske fisken.
Og det er ikke bare laksen som har fått plass den den luksuriøse menyen. Både tørrfisk, klippfisk, kveite, torsk, sei og makrell står på menyen "Norwegian Sea Food Week".
Den norske landslagskapteinen Jostein
Medhus er i Istanbul for å kurse Ciragan Palace kjøkkenansatte i å
tilberede de norske delitatessene.
Norsk fisk er satt på menyen etter
initiativ fra Norges Sjømatråd.
- Det var ikke fritt for at
det ble hevet noen øyenbryn, da jeg foreslo at de skulle endre
menyen slik at det ble flere innslag av norsk sjømat, sier
markedsrådgiver for det sentrale Øst-Europa, Maria Kivijärvi
Heggen, i Norges Sjømatråd til fbfi.no.
På menyen står det også pelagisk fisk. En av forrettene er nemlig
makrellsalat med syltede grønnsaker, geitost og flatbrød.
Aktiviteten tar seg opp.
Eros og Vendla avslutter prets makrelltok i Tromsø 5 august
Rundskriv 18/22 fra Sildelaget informerer nærmere om regelverk ved tilleggsinnmeldinger i pelagisk fiske
En fersk undersøkelse fra Sjømatrådet viser at 35 prosent av barn og unge spiser fisk sjeldnere enn én gang i uken.
De siste to årene har norske fiskere ikke hatt fri tilgang til å fiske nordsjøsild i britisk sone. Dette har ført til en tidligere start på fangstsesongen med mye små sild av lavere kvalitet. Med en stor makrellkvote og manglende tilgang til å fiske i britisk sone, startet også årets makrellfiske tidlig.
Etter et rekordsterkt første halvår, følger juli som den beste juli-måneden for norsk sjømateksport. Norge eksporterte sjømat for 11,6 milliarder kroner i juli.