Takker for seg etter 12 år

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

Etter 12 år som leder av Norges Fiskarlag går  Reidar Nilsen av som øverste tillitsmann når landsmøtet  i Norges Fiskarlag samles neste i neste uke, 13. - 15. november i Trondheim.

 

Reidar Nilsen (66) er fra kommunesenteret Hasvik på Sørøya i Finnmark. Han var i utenriksfart i årene 1962-1970, avbrutt av Sjømannsskolen i Tromsø i 1966-67. Han har vært fisker på egne fartøy siden 1970. Reidar Nilsen har vært medlem av
kommunestyret i hjemkommunen i fem perioder og han har ti år som styremedlem i Finnmark Fiskarlag, hvorav seks av dem som leder. Han ble i 2001 leder i Norges Fiskarlag, og deltar i sitt siste landsmøte som leder 13.-15. november
2013.

I siste utgaven av MEA plukker Reidar Nilsen, nesten uten å nøle, ut Russland-samarbeidet og saken om NOx-fondet som de to viktigste gjennom sine 12 år i lederfunksjonen. Han har lagt vekt på å representere hele spekteret av interesser i Norges Fiskarlag i møtene med ulike deler av samfunnet.

Foran landsmøtet neste uke har den avtroppende lederen ett ønske.
- Skulle jeg komme med et hårete ønske foran Landsmøtet måtte det være å
få en «ad hoc-minister». Med det mener jeg at vi ofte har behov for hurtigere avgjørelser enn det jeg opplever at vi får.
Fisken svømmer hit og dit. Da trenger vi hurtige svar, påpeker 66-åringen i sitt siste intervju

- som du kan lese i sin helhet i MEA nr. 5 på Fiskalagets nettsider, - eller i linken her:

Siste nytt