Barentswatch får 65 millioner i året

Publisert: av Roar Bjånesøy

Nett-tjenesten Barentswatch skal samle tilgjengelig informasjon gjennom ett nettsted. Nettsiden er ett av Nordområde-prosjektene til den forrige regjeringen.

Dette skriver NRK Nordnytt.

65 millioner de ti neste årene

Ni departementer og 25 andre etater er med på prosjektet som i år koster 48 millioner kroner. Prosjektet er i nasjonal transportplan forespeilet 65 millioner kroner, hvert år de neste ti årene.

- Pengene brukes til å utvikle etterspurte tjenester for brukere, sier daglig leder Geir Schulstad ifølge nrk.no

Nordområdeprosjektet Barents Watch, ligger an til å få tre ganger så mye penger som kystverkets trafikksentral i Vardø. Nettstedet Barents Watch har ifølge daglig leder Geir Schulstad følgende oppgaver.

- Hvis vi kutter det veldig ned er kjerneoppgaven til Barents Watch å samle, koble og dele informasjon om kyst- og havområdene som er av interesse for Norge, forklarer Schulstad.

Millionbevilgningene til nett-tjenesten Barents Watch må vurderes opp mot det man får igjen, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp).

Korsberg mener Barents Watch må vurderes opp mot hvilke mål man hadde for tjenesten.

- Jeg vil jo tro at når man har bevilget midler til et sånt prosjekt, så hadde man en intensjon og en idè om hva man skulle få ut av det. Man kan jo spørre seg om man kom dit man egentlig hadde planlagt, spør Korsberg ifølge nrk Nordnytt

Siste nytt