Fiskerimeldinger kun på nett

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

Nå vil du ikke lenger høre "meldinger fra Fiskeridirektøren" på NRK radio.  Fra nyttår er det slutt  på at NRK leser fiskerimeldinger.  Fra nå av vil J-meldinger om reguleringer av fisket kun bli kunngjort på Fiskeridirektoratets internettsider.

Fiskeridirektoratet har erfart at de fleste skaffer seg tilgang til nye og gjeldende J-meldinger via andre kanaler enn via trykte medier. Derfor vil ikke tittel og nummer på J-meldingene lenger bli trykket i FiskeribladetFiskaren.

Det er mulig å abonnere på varsel av både j-meldinger og meldinger fra Fiskeridirektøren på sms (tekstmeldinger) og e-post på nettsiden fiskeridir.no står det «E-post og SMS-varsel». Her kan du registrere mobilnummer og/eller e-post for å få beskjed om nye meldinger.

I høst bestemte NRK at de ikke lenger vil lese opp meldinger fra Fiskeridirektøren. NRK mener at direktoratets egne systemer med sms-varsel, e-postvarsel og kunngjøring på Internett, og det faktum at svært få har radio som eneste kanal, gjør at den gamle ordningen med meldinger i NRK ikke lenger er like avgjørende for informasjonstilgang som før, skriver Fiskeridirektoratet på egne nettsider.


 

Siste nytt