Henstiller om aktsomhet

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fiskeridirektoratet henstiller fiskeflåten om å utvise ekstra aktsomhet i sildefisket i nord for å unngå uønsket neddreping av sild.

Dette skriver Fiskeridirektoratet på sine hjemmesider.

Sildefisket foregår for tiden i farvannene utenfor Troms og sørover Vesterålen og Lofoten. Aktiviteten er i ferd med å ta seg opp og Fiskeridirektoratet vil derfor henstille fiskeflåten om å utvise ekstra aktsomhet i sildefisket for å unngå uønsket neddreping av sild, heter det fra Direktoratet.

Fiskeridirektoratet region Troms har koordineringsansvaret for kontroll i forbindelse med sildefisket og har i vinter mottatt meldinger om både notsprengninger og slipping av fangst med død eller døende sild.

- Vi har etter hvert fått et godt samarbeid med fiskeflåten og det er økende bevissthet omkring fangstoperasjoner. Men risikoen er stor for at uønskede hendelser skal forekomme, og derfor vil vi nå be sildeflåten om å være ekstra oppmerksomme og utvise aktsomhet når de er ute på feltet, seier regiondirektør Gunnar Trulssen i Fiskeridirektoratet region Troms.

Fiskeridirektoratet region Troms har inspektører om bord på tre sildefartøyer. I tillegg har Kystvakten et eget fartøy som følger sildefisket utover vinteren.

Siste nytt