"Kaldt hav- hete spørsmål" på Herøy

Publisert: av Ann-Kristin Kristoffersen

100 inviterte gjester var denne uken vitne til verdspremiere av utstillingen "Kaldt hav- hete spørsmål" .  Møre og Romsdal Fiskarlag åpnet utstillingen i  Herøy Kulturhus tidligere denne uken.

Fortsatt er det mye vi ikke vet om havet, men at det inneholder langt større ressurser enn vi utnytter i dag, får vi stadig nye indikasjoner på. Forskere fra mange fagfelt arbeider for å finne ut mer om havet og avdekke dets hemmeligheter og muligheter. Fiskerier og oppdrett, olje- og gassproduksjon, og maritime næringer i internasjonal toppklasse er av den største betydning for landet og vår velstand. Men hva med fremtidsperspektivene? Hvordan skal vi forvalte og foredle de store ressursene? Hvilke nye muligheter åpner de for oss og hvordan utnytter vi dem til fellesskapets beste på lang sikt?

Dette er tema for utstillingen "Kaldt hav - hete spørsmål".
I løpet av 2014 skal den vises ti steder fra nord til sør i Norge.

En spesielt viktig målgruppe er barn og unge. Det utvikles skreddersydde formidlingsopplegg tilpasset pensumkrav i 7. trinn i Grunnskolen og i Vg1 for å sikre at utstillingen fungerer etter sin intensjon: Å øke kunnskapen om Norge og havet, og stimulere naturfagsinteressen til unge.


Utstillingen blir å sjå på Herøy Kulturhus i Fosnavåg fram til 14.februar. Deretter venter Bodø, Tromsø, Kongsberg, Gjøvik, Stavanger, Porsgrunn, Arendal, Trondheim, Oslo og Bergen.


I 2015 skal utstillingen til Nord-Amerika i utenriksdepartementets regi.


 -Norsk fiskeri og fiskerinæring har sin sentrale del av utstillinga, men hadde kanskje fortjent enda større oppmerksomhet. Utstillinga viser fram på ein god måte kva havområde sjømat fra Norge kommer fra. Det sier  Arve Myklebust i Herøy Fiskarlag som er imponert over utstillinga.

Mer om utstillingen kan du lese på Facebook i linken her:

Kilde: Møre og Romsdal Fiskarlag

Siste nytt