Høring: Ny kvotemelding
Regjeringen vil utarbeide en ny kvotemelding og sender fire sentrale tema på høring
- EU vil nok fortsatt være vårt viktigste marked for norsk sjømat. Men jeg tror vi vil se vekst i Asia og særlig i sør-øst Asia i årene framover. Det sa administrerende direktør i Norges Sjømatråd Terje Martinussen under Årstallskonferansen i Tromsø mandag.
Martinussen peker på at nye markedet for både torsk og pelagisk fisk er viktig, og spår at Asia kan bli sentralt i utviklingen av nye markeder i årene framover.
I tillegg er Norge som marked en av de trendene vi har størst tro på, sa Martinussen.
Norge er blant de 3 -4 største markedene for sjømat. Her har vi markedsført norsk sjømat mer aktivt de siste årene. Dette har gitt resultater blant annet gjennom aktiv satsning på produktutvikling. En god vekst både i verdi og volum på dagligvarehandelen i Norge gjør at vi må satse videre på produktutvikling også i tiden framover, sa Martinussen på dagens konferanse.
Norges Sjømatråd investerte 46 millioner kroner på markedsføring i det norske markedet i 2013.
Etter ulike bytter og avsetninger blir den disponible kvoten i 2022 på 281 171 tonn.
Den russiske utenrikskomiteen har fått forespørsel om å si opp delelinjeavtalen med Norge og avtalen om fiskerisamarbeid i Barentshavet
Volumet på sild falt med 15 prosent, mens makrellen hadde en 28 prosent nedgang i volum. Derimot så man en økning på makrellen i Kina og Thailand
I årets seks første måneder eksporterte Norge sjømat for 70,1 milliarder kroner
Vendla og Eros er de norske fartøyene som i dag går ut på det internasjonale makrelltoktet
Med virkning fra og med 05.07.2022 gjelder følgende minstepris for makrell til fersk anvendelse: