Kuttene kan komme opp i 200 millioner

Publisert: av Roar Bjånesøy

Regjeringen foreslår å kutte overføringene til Norsk Sjømatråd med opptil 200 millioner kroner fra neste år. Rådet frykter det vil svekke norsk sjømats posisjon internasjonalt, skriver NRK.

Sjømatrådet er et statseid PR-byrå som skal få folk til å kjøpe mer norsk sjømat nasjonalt og internasjonalt. I fjor fikk Sjømatrådet 500 millioner kroner i inntekter via markedsavgift på eksport av sjømat, skriver Finansavisen, ifølge nrk.no.

I et brev til Aspaker før jul i fjor ba Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) om en halvering av markedsavgiften. Laksenæringen vil heller bruke sine ressurser på markedsføring av egne merkevarer.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) har nå sendt ut på høring et forslag om å senke markedsavgiften for blant annet laks. Med fjorårets eksportnivå som grunnlag, innebærer forslaget at Sjømatrådets inntekter kan bli kuttet med opptil 200 millioner kroner fra neste år.

Vi frykter at det vil føre til en klar svekkelse av en fellesløsning for norsk sjømat. En ordning som nylig ble evaluert og anses for å være god, og som beundres internasjonalt, sier kommunikasjonsdirektør Geir Bakkevoll i Norsk Sjømatråd til NTB.

les mer på nrk.no her: 

Siste nytt