Lite lodde i nord

Publisert: av Roar Bjånesøy

Etter at været bedret seg har 8-9 båter samlet seg på et felt rundt 40 mil nord for Honningsvåg. Men det er lite lodde å finne og den de ser står djupt så langt.

Skipper Stein Bjarne Kristiansen på Rødholmen har lite å melde.

-Den står djupt på rundt 150 meter men det er ikke store forskomster. Vi håper den kommer opp senere i kveldinga og nå får vi  forhåpentligvis også  et par dager med noenlunde vær, sier Kristiansen.

-Det har vært et par nøter i sjøen, men ingen fangster så langt i dag etter det vi har hørt, sier bas bas Bjørgvin Ervik på Svanaug Elise som også ligger på samme feltet.  Ifølge Ervik har de også sett forekomster nede på "blådjupna".

Loddesesongen i nord så  langt har resultert i to fangster på tilsammen 1 460 tonn. Trønderbas var først ute den 9 februar med 760 tonn som gikk til mel og olje i Bodø,mens Kvannøy for to dager hadde 700 tonn som var levert til konsum på Lofoten Viking på Værøy.

Lorentz Hardy på Lofoten Viking er fornøyd med kvaliteten på lodda fra Kvannøy, rognmodningen er på 14,5% , lodda er åtefri, men størrelsen er liten.

-Samfengt ligger vi på 55-56, men med snitt på ho-lodden på kun 70 så blir prisen ikke den store. ,  sier han.

Ifølge Hardy er det rykter om at russere har sett større lodde mye lenger øst. 

Salgleder Kenneth Garvik ved Sildelaget er positiv at rognmodningen nærmer seg 15% men håper også at flåten kan finne større lodde til konsumsalg. Siste nytt