Det norske eierskapet til fisken skal sikres

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker avviser at hun legger opp til at norske fiskeriressurser kan havne på utenlandske hender i dagens spørretime på Stortinget.

Dette skriver E24.no

 Det må ikke herske noen tvil om at det norske eierskapet skal sikres. Vi kommer ikke til å legge fram et eneste lovforslag i Stortinget som utfordrer det, konkluderte fiskeriministeren i Stortingets spørretime onsdag.


Med Arbeiderpartiet i spissen ble hun utfordret av opposisjonen til å klargjøre om regjeringen legger opp til en omfattende privatisering og setter det nasjonale eierskapet til fiskeressursene i fare, heter det på E24.noArbeiderpartiet frykter at fritt omsettelige industrikvoter også blir en inngangsport til at utenlandske selskaper kan overta råderetten over norske fiskeriressurser.- Jeg har ikke skissert noen forenkling. Det som ligger på bordet nå er utvalgets forslag. Jeg ser og hører uroen, men ber om at dere lytter til hva jeg faktisk sier. Ikke hva andre påstår. Foreløpig mener jeg ingenting, sa Aspaker som understreker at hun ønsker et bredest mulig flertall bak endringene som skal gjøres i fiskeripolitikken, heter det på E24.noLes hele saken på E24.no her: 

Siste nytt