Ny administrerende direktør i SINTEF

Publisert: av Roar Bjånesøy

Vegar Johansen er ansatt som ny administrerende direktør i SINTEF Fiskeri og havbruk og vil tiltre 1. Mars 2015.

Dette skriver Sintef på sine hjemmesider:

 

-Vi er meget godt fornøyd med at Vegar Johansen blir instituttets nye administrerende direktør. Det var flere godt kvalifiserte søkere, og han er valgt blant svært gode kandidater, sier styreleder Reidar Bye.


Vegar Johansen ble ansatt i MARINTEK i 1998 og gikk over til SINTEF Fiskeri og havbruk da instituttet ble etablert i 1999. Fra 2009 har han vært forskningssjef i avdeling for Fiskeriteknologi. Han har vært ansatt i både fiskeri- og havbruksavdelingen og har jobbet med foredlingsteknologi i en rekke prosjekter. Han har en dr.ing-grad i marin kybernetikk og har jobbet bredt med ulike fagfelt som er viktig for instituttet.


-Jeg ønsker samtidig å takke Karl Andreas Almås for hans innsats. Karl Andreas Almås orienterte styret i august om at han ønsker å tre av som adm. direktør. Han har nå ledet instituttet i 16 år siden etableringen og har passert 62 år, og mener selv det er tid for å slippe til nye krefter. Han vil gå over i en rådgiverstilling når ny adm. direktør er på plass 1. mars 2015. Styret er veldig fornøyd med hans ledelse av instituttet, sier Reidar Bye.

Vegar Johansen er en av foredragsholderne på årests Fishtech seminar i Ålesund denne uken ( 14-15 januar) der han skal snakke om Operasjonalisering av data fra fiskeflåten til ressursforvaltningen.  Mer informasjon om Fishtech 2015 finner du her: 

Siste nytt