Hummerteine blir sakte-tv suksess

Publisert: av Roar Bjånesøy

For tiden fiskes det etter hummer langs store deler av kysten. Mens man venter på å komme seg ut å dra sine egne teiner kan man alltids sette seg foran PC-skjermen og se om Havforskningsinstituttet har fått hummer i sin "Live"-teine

Havforskningsinstituttet sender også i år direkte fra en hummerteine i Flødevigen ved Arendal. Hummerfisket startet 1.oktober og nå kan du følge med på om det kommer hummere i vår teine via et live-kamera.

Vi har rigget oss til med nattbelysning, slik at du kan følge med hele døgnet. Teina har også fått et tak av pleksiglass, slik at det blir lettere å se hva som foregår inni. Havforskningsinstituttet vil bruke opptakene for å lære mer om hvordan hummeren beveger seg inni, og eventuelt ut av teina. Vi satser på å sende i tre-fire uker fremover, skriver Havforskninga.

- Den er kjempepopulær. Vi er oppi rundt 20.000 som har sett livesendingen, forteller mediekontakt Espen Birerud til FBFI.


Se live-sendingen her:

 

 Link for IPhone/IPad: http://54.194.255.33:1935/live/hummer.stream/playlist.m3u8…

 

5. oktober la Havforskningsinstitutet ut en snutt som viser en diger hummer som iherdig forsøker å komme seg inn i teinen, uten hell.

Siste nytt