Meget godt sildefiske i Norskehavet

Publisert: av Roar Bjånesøy

Sildelaget hadde døgnrekord med over 8 700 tonn NVG-sild på auksjonene i går. I tillegg har dagens fangster tippet 4 000 tonn totalt.

-Det er allerede en heftig uke på silda, fiskerne melder om periodevis mye sild i områdene 150-170 mil nordvest av Møre, sier salgsleder Kenneth Garvik ved Sildelaget.

Med i regnskapet denne uken er 3 irske fartøyer som har fisket i Smutthavet, gått på Sildelagets auksjon og solgt og levert fangstene sine ved anlegg her i Norge. FBFI.no skriver idag at en av de irske fartøyene, Sheanne som leverte på Lofoten Viking, aldri har vært så langt nord i Norge med sild. Ifølge FBFI.no sier skipperen ombord at størrelsen på silda de kan fiske i Smutthavet er mye større enn den de kan fiske i hjemligere farvann og da blir  prisene her i Norge er sannsynligvis dobbelt så høy som de de kan oppnå der.

Snittstørrelsene på sildefangstene de siste dagen har vært fra 340 gram til over 380 gram

-Båtene har levert sildefangster fra Kalvåg i Sogn til Lødingen i Nordland og interessen for sild blant kjøperne er stor. Markedet skal være godt og vi opplever rekordhøye priser, sier Garvik og legger til at de 12 700 tonnene som er fisket de siste to døgnene faktisk er 7,4 % av den totale norske kvoten på NVG-sild i 2015.

-Det har vært en del båter i aktivitet, mye fordi det ikke ble noe hestmakrellfiske på fullmånen. Fiskerne sier de ser mye sild, men med mindre kvoter går det fort unna, sier Garvik.

Det er 7-8 båter på eller på vei til feltene, så Sildelaget forventer mer sild de neste døgnet før det er meldt dårligere vær til helgen.
 

Siste nytt