Ny Gitte Henning i 2017

Publisert: av Roar Bjånesøy

Salt Ship Design på Stord har fått i oppdrag å tegne ny Gitte Henning. Det 90.5 meter lange og 17,8 meter brede fartøyet skal bygges ved Myklelbust Verft i Gursken og stå klar i 2017. 

- Det er svært gledeleg at me får ein ny kontrakt så raskt etter at Salt i september inngjekk sin første kontrakt innan fiskeri. At me alt no har fått i oppdrag å designe eit nytt, stort fiskefartøy er meir enn me forventa, seier Egil Sandvik i Salt Ship Design til Sunnhordaland.no.

 

Nye Gitte Henning er en pelagisk tråker/snurper på 90,5m lang og 17,8m bred. Den har en RSW kapasitet på over 3600 kvadratmeter. Rederiet Gitte Henning AS i Skagen Danmark skal ta båten i bruk i 2017. Fartøyet skal bli svært godt utrustet, blant annet med RSW kjølekapasitet på 4000 kW. Den vil ha sengeplass til 13 personer (enkeltsenger).

-  Gitte Henning har en svært effektiv og fleksibel propulsjonsløsning, og kan operere diesel-elektrisk, diesel-mekanisk eller kombinert hybrid mode. Totalt 7720 kW i kombinasjon med en 5 meter propell gir bollard pull på over 130 tonn. Det er svært gledelig med en ny kontrakt så raskt etter at Salt i september i år inngikk sin første kontrakt innen fiskeri. At vi allerede nå har fått i oppdrag å designe et nytt stort fiskefartøy er mer enn vi forventet, sier Egil Sandvik, Salt Ship Design i en melding i følge fbfi.no.

Siste nytt