Stor aktivitet på makrellen

Publisert: av Roar Bjånesøy

9 630 tonn makrell ble tatt i går, tirsdag, og med 3 870 tonn innmeldt mandag er totalen 13 500 tonn makrell tatt siden helgen

Flåten ligger rundt 80 mil nordvest av Mørekysten og det er fra det feltet at rundt 30 fartøy meldte inn fangster i går. 

-Det er lossing av fangster fra Egersund i sør til Værøy i nord med stor aktivitet på alle anlegg som tar imot makrell, sier salgsleder Kennth Garvik ved Sildelaget.

-Det er og gledelig at vi har sett størrelser opp til 480 gram og at det generelt er mye makrell over 400 gram i snitt, sier Garvik.

Flere båter har sett mye makrellstørje og mange har sluppet kast fordi det har vært størjer inne i nota som da har kommet seg ut. Noen fartøy har og latt være å kaste på flekker der de har observert innblanding av makrellstørje.

( se sak om fangst av størjer og anmodning om forsiktighet i fisket fra direktorat og kystvakt her:)

-I dag er det rundt 30 båter ute på feltet, så vi håper på fine fangster fremover, sier Garvik og oppmoder flåten om å vise måtehold slik at vi unngår opphoping av fangster som da kan føre til ventetid på lossing og da kvalitetsforringelse av makrellfangstene.

Siste nytt