Fiskets gang uke 53

Publisert: av Roar Bjånesøy

Nytt år,nye muligheter og blanke ark som skal fylles ut. Men foreløpig er det bare nvg-sild som er fanget, havbrislingen var ikke der man hadde håpet å finne den.

NVG-sild

Uke 53 er både siste uke i 2015 og første uke i 2016 og fisket denne uken har foregått noe på begge sider av årsskiftet, men det er helt naturlig at det er fangstingen etter 1. januar som det en noe kvantum i.  Totalt er det meldt inn vel 2 440 tonn og av dette ble vel 300 tonn innmeldt før årsskiftet. Av disse er igjen 40 tonn er tatt i Nord-Trøndelag.  Det er i hovedsak båter i åpen gruppe som står for disse fangstene.

Etter nyttår er både låssettere og direktehåvere kommet i fiske og det er på Tromsøfjordene Kaldfjorden og Ersfjorden samt Mefjorden på Senja at det er fangstet. Størrelsen på silda er 353 gram i snitt, men ett par båter har hatt kast på Kaldfjorden med sild på 280-290 gram. Silda på Trøndelagskysen er 180 gram i snitt.

De fleste kjøperne er på banen fra mandagen av og noen har sikret seg råstoff til å starte produksjon på. Utover neste uke forventes større deltagelse både fra kyst og kanskje noen fra ringnot også.

 

Makrell

Ved julens inngang var det en bår som hadde noe makrellkvote igjen. Dette var de ute og fisket i romjulen og på årets siste dag meldte de inn 185 tonn. Snittstørrelsen var 339 gram og fisken ble tatt fanget sørvest av Shetland, rute 4250.


Havbrislingfiske

Årets havbrislingfiske åpnet som vanlig 1. januar og 36 båter var trukket ut til deltagelse fra starten av. Nå søndag midnatt har 14 båter tatt på tur, i år har de siste dag for utseiling 11. januar kl. 2400. Fra de båtene som er kommet på feltet meldes det at det ikke er registrert brisling til nå.  

 

Bergen 3/1 2016

 

Odd Fredrik Andersen

Siste nytt