Ser lodde men den står djupt

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fiskebas ankom loddefeltet på Island i går kveld. De fant lodde tidlig rundt 53 mil nordaust om Langaneset men den stod djupt.

-Vi såg lodde rundt 66,45 og 12,30 graden i 9-10 tida i går kveld, men den stod fra 80 meter og nedover, sier skipper Geir Magne Madsen på Fiskebas som så langt er eneste båt som har tatt turen til Island.

Fiskebas har vært i kontakt med grønlandske Polar Amaroq  som ligger i området sammen med en annen islandsk tråler. 

- Vi snakket med Polar Amaroq i dag i 1-tiden da de lå og produserte. De hadde fått lodde, men den var litt liten,  rundt 47 per kilo, sier Madsen.

I følge Madsen har Fiskebas i dag lett etter lodde litt nordvestover, men er nå på vei tilbake der de såg lodde først.

-Vi håper at den kjem litt opp så me kan komme oss i arbeid, sier Madsen og legger til at været er veldig fint på feltet der borte. 

Før helgen økte Havforskningsinsituttet på Island loddekvoten til 173 000 tonn som betyr at den norske andelen økes til rundt 45 000 tonn i følge "trepartsavtalen" og "smutthullsavtalen".  Fiskebåt meldte også på fredag at  det skal,  ifølge avtalen mellom EU og Norge, overføres et kvantum også fra grønlandsk kvote. Her kan de ligge an til en økning på minst 13.300 tonn.

Med denne delen fra grønlandsk kvote kan det bli  økning av kvotefaktor fra 0,8 til i størrelsesorden 1,35, ifølge fiskebat.no


Fiskebas

Siste nytt