Husk sild til julefrokosten!

Publisert: av Jarle A. Hansen

Sild i tomat eller annen saus, hører til på julebordet - og ikke minst til en god julefrokost.
Sild kan kjøpes, men det kan også være morsomt å lage selv. Derfor et tips:

Sild med en dæsj akevitt

6 kryddersildfileter,
2-3 løk, (gjerne rødløk som gir litt farge),
3 laurbærblad.

Lake
3 dl. vann,
¾ dl. 7 % eddik,
1 ½ dl. sukker,
1 ts. allehånde,
1 ts. hel, hvit pepper,
½ dl. akevitt – eller så.

Sildefileten vannes ut om nødvendig, tørk dem, og skråskjær filetene i 1 cm. brede biter. Løken renses og skjæres i tynne skiver. Sild og løk legges lagvis i en passende krukke eller glass.
Bland og smak til laken, og gi den et oppkok slik at sukkeret løser seg. Avkjøl laken før den tilsettes litt akevitt . Laken helles over silden.
Blandingen har godt av å stå kjølig et døgns tid slik at smakene trekker inn i produktet. - Serveres med godt, grovt brød til og drikke som man selv synes best om!

Og dette kan også brukes som en smakfull julehilsen til dem du vil dele en glede med.

Vel bekomme!   

Siste nytt