Hevder loven mest beskytter en rik elite av kvoteeiere

Publisert: av Roar Bjånesøy

Stavanger Aftenblad har i dag en artikkel der Pelagia-direktøren hevder at  Fiskesalgsloven (tidligere Råfiskloven) er en særlov mest til beskyttelse for rike fiskebåtrederes interesser.

I artikkelen ( kun for abonnenter)  sier Pelagia Direktør Egil Magne Haugstad i samtaler med APs Hadia Tajik blant annet at hele landindustrien kan bli utflagget dersom ikke loven blir forandret. -– Det vi vil er å få lov til å lage avtaler med leverandørene av fisk på helt vanlige vilkår. Hvis dere ikke gjør noe, vil loven spise opp den pelagiske industrien og den vil etter hvert forsvinne til utlandet, sier Haugstad til politikerne

Sildelagets salgsdirektør Knut Torgnes, som har lest artikkelen, sier kort i en kommentar at han synes artikkelen uttrykker et svært snevert og misforstått syn på en type lovregulering som i snart 90 år har vært sett på som samfunnsnyttig og som ikke minst er en lov som ivaretar både de små og store i fiskerisektoren, både på land og sjø.

-Vi har et utmerket samarbeid med fiskekjøperne i Norge. Gjennom salgslagenes auksjoner og omsetningsmuligheter får alle fiskerne en mulighet til å selge fangsten sin til den beste prisen, og alle kjøperne får konkurrere om fisken i et åpen markedsplass, sier Torgnes som og vil påpeke at det er mange muligheter for enkelte kjøpere til å ha leveringsavtaler med enkeltfartøy hvis de ønsker det.

-Den norske fiskeflåten består av mange fartøyer, store og små, den er svært moderne og fremtidsrettet og den skaper veldig mange arbeidsplasser langs kysten, sier Torgnes

Siste nytt