DAB-hverdagen kommer

Publisert: av Roar Bjånesøy

I 2017 blir FM-nettet gradvis slått av i hele Norge. Her er informasjon om den omfattende overgangen til den nye hverdagen med DAB.

Fra Fiskarlaget.no:

Fiskarlaget har uttrykt skepsis til en rekke forhold knyttet til den teknologiske overgangen fra FM-bølger til digital kringkasting som innføres i 2017.

Vi er ikke motstander av den teknologiske utviklingen, men har vært tydelige på at dekning og generell samfunnssikkerhet må ivaretas på en betryggende måte FØR FM-nettet skrus av. Vi har også uttrykt forundring over at Nordland er valgt som første region som mister FM-signalene og at dette skjer i det Lofotfisket 2017 er i startgropen.

Vi vil tilrettelegge for at informasjon om den nye hverdagen blir lettest mulig synliggjort og gjengir her informasjon fra Medietilsynet om den nye radiohverdagen i 2017:

 

Info fra Medietilsynet

Stortinget har bestemt at radio i Norge skal digitaliseres. I 2017 blir derfor riksdekkende radio heldigital. Medietilsynet har fått i oppdrag å informere befolkningen om det digitale radioskiftet.

Først ut er Nordland, 11. januar 2017, og utover året følger resten av landet etter. Innen utløpet av 2017 vil all riksdekkende radio i Norge være heldigital.

Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil man kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio, apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av P4 og Radio Norge vil alle riksdekkende kanaler som sendes på DAB (uten pluss) flyttes over på DAB+ i 2017. De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB og FM.


 

• Eposttjeneste som kan benyttes ved spørsmål om digitalradio og overgangen fra FM til DAB+: [email protected]

 Medietilsynets Facebookside gir fortløpende nyheter og informasjon om teknologiskiftet

Siste nytt