Fiskestreiken på Island får konsekvenser

Publisert: av Roar Bjånesøy

Forhandlinger pågår på Island for å få slutt på streiken blant fiskere på større fartøy som har pågått siden før jul. Da stemte fiskere nei til et forslag til lønnskontrakter som var foreslått da 

Fishupdate.com skriver at begge sider står sterkt på sine respektive sider og at streiken kan fortsette, noe som allerede har en stor innvirkning på fiskeindustrien i UK.

Sildelaget har også lært at loddetoktet som islandske myndigheter gjennomfører i januar kan bli utsatt grunnet mangel på fiskefartøy som kan være med på toktet. Et postitivt resultat av et slik tokt kan jo bety en loddekvote på island for norske fartøyer.  Ifjor kom anbefalingen fra havforskningen på en TAC på 173 000 tonn på Island 22 januar, 2016. Den norske andelen ble da vinteren 2016 på 58 000 tonn

Ifølge fishupdate.com er mangelen på islandsk fisk i Grimsby prekær, også restauranter på Island melder om mangel på fisk til sine gjester.

Små fiskefartøy som er eid av fiskere har ikke vært påvirket av streiken , men mye dårlig vær har hindret disse i å gjennomføre sine turer på havet den siste tiden, skriver fishupdate.com.


Les hele saken her: (engelsk)

Siste nytt