Møtte britisk fiskeriminister i London

Publisert: av Roar Bjånesøy

Både britisk marked for norsk fisk og fordeling av fiskekvoter stod på agenda da fiskeriminister Per Sandberg møtte sin kollega i London

Den norske ministeren kom med klarte krav , skriver Nærings- og fiskeridepartementet.

- Storbritannia er vårt fjerde største marked. Det er helt avgjørende å sikre minst like god markedsadgang for norsk fisk etter Brexit, og møtet i dag var en god start. Vi er enige om at vi må unngå å komme i en situasjon hvor det blir uklarhet i hva som skje etter Brexit, derfor starter vi dialogen nå, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Sandberg fremhever at norsk fisk også er viktig for britiske forbrukere.

- Britenes nasjonalrett fish&chips er helt avhengig av import av norsk torsk og hyse. De siste årene ser vi også at britene for alvor har fått smaken på norsk laks. Siden 2012 har eksportverdien økt med over 200 prosent, sier Sandberg.

Fordeling av fiskekvoter er en annen stor sak for Norge. Storbritannias økonomiske sone er svært viktig for EUs fiskerier. Utmelding vil endre det fiskeripolitiske kartet i Nordsjøen og i Nordøstatlanteren. Dette har direkte konsekvenser også for norske fiskere.

- Her må vi være på ballen både overfor EU og Storbritannia. Brexit betyr at vi må etablere nye avtaler om forvaltning og fordeling av bestander i Nordsjøen, sier Sandberg.

Siste nytt