Ny kartløsning på plass

Publisert: av Roar Bjånesøy

"Yggdrasil", Fiskeridirektoratets nye kartløsning, er nå lansert. Løsningen er både raskere og mer brukervennlig enn den gamle, melder direktorate

Den nye løsningen har også flere muligheter enn den gamle.

I kartløsningen er det enkelt å søke frem tema eller objekt og vise i kart, få frem mer informasjon ved å klikke på symbolene eller undersøke grunnlagsinformasjon om dataene i tabell.


Filtrere temalag

For akvakulturdata har vi laget en ny funksjonalitet for å filtrere i temalagene. Du kan velge fra nedtrekkmenyer og sortere ut hvilke objekt som skal være synlig i kartet.


Tabellvisning og nedlasting

Opplysninger om temaene i kartet kan vises i tabell, og det kan sorteres og filtreres. Valgte data kan vises i kart og eksporteres i ulike format.


Egne data

I Yggdrasil er det lettere å digitalisere og lagre egne objekt i kartet, laste opp eksisterende kartdata eller legge til karttjenester fra andre leverandører.


Fungerer parallelt

Både den nye og den gamle kartløsningen vil fungere parallelt ut februar. Dette gjør vi for å sikre at du som bruker skal få tilstrekkelig tid til å gjøre deg kjent med den nye løsningen.
 
****
Yggdrasil (av Norrønt yggr, «skrekkelig», og drasill, «hest») er verdenstreet i norrøn mytologi, en ask med grener som rekker ut over hele verden og opp over himmelen ) (kilde: Wikipedia)
 

Siste nytt